VALKOINENPAIMENKOIRA       

Berger Blanck Suisse   White Swiss Shepherd Dog

PENTU MEILTÄ

Kennel HauStar'sin jokaisen pentueen vanhemmat tulevat olemaan tarkkaan suunniteltu ja sydämellä punnittu. Tavoitteenani olisi saada oikealla ruokinnalla, liikunnalla ja koulutuksella terve ja rodunomainen, tasapainoinen, toimintakykyinen,  monipuolinen ja kaunis valkoinenpaimenkoira, jolla on suuri halu palvella. Luonteeltaan ja rakenteeltaan pennut soveltuvat erittäin hyvin näyttely-, harrastus- ja työkoiriksi. Pennut tulevat kasvamaan perheen ja elämän keskellä, arjessa, tottuen elämän ääniin ja ihmisten kosketteluun, ulkoiluun monipuolisessa maastossa ja muihin perheen eläimiin. Pennut kasvatetaan ja hoidetaan kaikkien hyvien koiranpitotapojen mukaan rakkaudella ja “rajoilla”. Kasvattajan tuki ja opastus on koko koiran eliniän ajan 24/7 sinulle.
HauStar'sin koirat tulee terveystarkastaa 2-vuotiaana: viralliset luustokuvaukset (lonkat, kyynärät, selkä), silmäpeilaus sekä luonnetesti.  Vaikka koiraa ei jalostukseen käytettäisikään ja vaikka uros olisi pallivikainen. Kotikoirankin terveystarkastus on tärkeä, koska siitä saatu tieto on oleellinen kasvatuksen työkalu kaikille rotua kasvattaville. Tiedon avulla me kasvattajat pyrimme viemään jalostuksessa terveyttä parempaan suuntaan ja osaamme välttää riskejä. Jokainen koiranostaja toivoo saavansa pennun, jolla on edellytykset terveeseen elämään. Takuuta emme voi elävälle olennolle antaa, mutta ilman tietoa riskeistä ei voi edes parastaan yrittää.
Lisäksi valkoinenpaimenkoira on toimelias, varsin kookas, suhteellisen painava ja toimii käyttötarkoituksensa mukaisesti useissa, fyysistä työtä vaativissa koiraharrastuslajeissa. Näin ollen lonkka-, kyynär- tai selkävikaisuutta pidetään hyvin vakavana, koiran käytön estävänä, ja pahimmassa tapauksessa invalidisoivana sairautena, jonka vastustaminen nähdään rodun kasvattajien, omistajien ja harrastajien keskuudessa hyvin tärkeänä.
Myös muutamissa koiranäyttelyissä tulee koiraa käyttää rodunomaisuuden arvioimiseksi.
Myyn kasvattamiani koiria vain koteihin, joilla on samantyyppiset ajatukset koiran pitoon, kun meillä on: aktiivisiin koirataustaisiin koteihin perheenjäseniksi, joissa pentu saa toteuttaa monia ominaisia lajityypillisiä tarpeitaan vapaana tavaten myös muita koiria. Minulla tulee olemaan myös vaatimuksia koiran peruskoulutuksen hankkimiseen. En myy pentujani pelkästään remmissä kuljetettavaksi, yksinäiseksi pihakoiraksi saati sitten pihalle narunjatkoksi tai häkkikoiriksi.
Ensimmäiseksi koiraksi myyn valkoisenpaimenkoiran vain jos hakijalla on hyvä eläintenkäsittely-taito. Osamaksulla en myy pentua.
Olen mielelläni mukana koirasi elämän taipaleella ns. kohdusta hautaan.
HauStar'silla pennut luovutetaan 7 viikkoisina madotettuina, eläinlääkärin tarkistamina ja siruttamina sekä rekisteröityinä Suomen Kennelliittoon. Pennun mukaan tulee myös pentupaketti, kirjalliset ohjeet pennun kasvatukseen sekä kasvattajan tuki ja turva koko koiran iäksi.

Jos harkitset valkoisenpaimenkoiran hankkimista ja  pentumme kiinnostavat niin lähetä sähköpostia
haustars@gmail.com , jossa kerro itsestäsi, perheestäsi, missä ja miten asutte, koirataustastasi, miksi olet valinnut juuri valkoisenpaimenkoiran sekä mitä olet suunnitellut harrastavasi tulevan pennun kanssa. Haluan tavata pennuista kiinnostuneet henkilökohtaisesti etukäteen meillä Tuusulassa. Pelkkien sähköposti- tai tekstiviestien perusteella en pentua myy.


  PENTUESUUNNITELMAT 2024


LILO & ISLA

RTK2 REKÄ-YLE1 FCI-BH AD Soul'n mate Ilo "Lilo"
(emä HK3, JK3, EK3, VK1, FH1, TK3, RTK3, BH, AD, PERA-A Born To Win White Oodi, 
isä C.I.B. SK MVA CZ MVA PL MVA MD MVA MK MVA BA MVA HR MVA IPO3
Iron De L'Esprid du Sud)  
HD B/B ED 0/1 LTV 0 SP 0 silmät OK DM N/DM MDR1 +/+, näyttelyt VARA-SERT

&
RTK4 TK1 PAIM-TL FCI-BH HauStar's Bearsize Primadonna "Isla"
(emä Dione, isä C.I.B. FI MVA NO MVA EE MVA LV MVA RU MVA RU GR MVA RU JMVA LT JMVA LV JMVA EE JMVA BALT JMVA RKFV Nevalain Moonlight Bear)
HD B/A ED 0/0 LTV 0 SP 0 VA 0 silmät OK DM N/N MDR1 +/+, näyttelyt EH

Isla astutettiin 16.3. Pennut syntyvät viikolla 20/24 ja luovutetaan 7-viikkoisina viikolla 27/24. Pennut tulevat olemaan keskipitkä- ja pitkäkarvaisia, kooltaan rotumääritelmän keskikokoa: Lilo 63 cm/ 31 kg, Isla 56 cm/26 kg. Pennuista odotetaan vanhempiensa kaltaisia: luonteeltaan toimintakykyisiä, aktiivisia ja avoimia. Molemmat  vanhemmat harrastavat PK-lajeja, Tokoa ja Rallytokoa. Isovanhemmat ovat myös menestyneitä harrastuspuolella sekä näyttelyissä. Yhdistelmä täyttää PEVISAn sekä Jalostussuosituksen. Pennut myydään ensisijassa aktiivisiin harrastaviin perheisiin.


 • Isla922
 • Lilo0523_3
 • IslaPAIM2_1
 • Lilo0523_1
 • Isla7
 • IslaErkkari2021_2
 • Toko23_11_1
 • Isla1
 • Lilo2
 • lilo3
 • Lilo_3
 • lilo4
 • Lilo6
 • Lilo0523_2

Videot:https://kotisivut.planeetta.net/.cm4all/widgetres.php/com.cm4all.wdn.Separatingline/images/thumbnail.svg
Islan Rallytokokisat 7.10.2022 (MES)

 LEXI & RUDI

C.I.B. FI MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA KV MVA MK MVA RS MVA RS GR MVA BA MVA ME MVA BA FED MVA MEV-23
Snowtroopers' Altruistic Luke
HD B/B ED 0/0 LTV0 VA1 SP0 DM N/N MRD1 +/+ LTE 82
&
HauStar's Hooligans Tattoo
HD B/B ED 0/0 LTV0 VA0 SP0 DM N/N MRD1 +/+ LTE 145

Rudi astutetaan heinäkuussa-24. Pennut syntyvät syyskuussa ja luovutetaan 7-viikkoisina marraskuussa. Pennut tulevat olemaan keskipitkäkarvaisia, kooltaan Lexi 65 cm/ 38 kg, Rudi 60 cm/30 kg. Pennuista odotetaan vanhempiensa kaltaisia: luonteeltaan toimintakykyisiä, aktiivisia ja avoimia. Molemmat  vanhemmat harrastavat Tokoa ja Rallytokoa.
Yhdistelmä täyttää PEVISAn sekä Jalostussuosituksen.
Pennut myydään ensisijassa aktiivisiin harrastaviin perheisiin.
LEXI

RUDI
Meillä on pentuesuunnitelmia  vuosiksi 2025 ja 2026 ! 
Ota yhteyttä jos tulevat pentueemme kiinnostavat !